جعل سند
جعل سند را میتوان یکی از دعاوی کیفری مهم در زمینه دعاوی ملکی دانست. در واقع جعل سند، تغییر دادن یا خلق یک سند ، متضاد با مقررات و قوانین و سند واقعی، با نیت سوء و به منظور فریب اشخاص میباشد. در قوانین و مقررات حقوقی نیز در رابطه با این جرم صحبت شده است. برای مثال ماده 219 تا 228 قانون آیین دادرسی مدنی به موضوع صحت و اصالت سند میپردازد. همچنین فصل پنجم قانون مجازات اسلامی (ماده 523 تا 542 ) نیز مربوط به مقررات جعل و تزویر میباشد.
با استناد به همین قوانین، جعل و تزویر عبارتند از: ساختن نوشته یا سند یا ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی خراشیدن یا تراشیدن یا قلم بردن یاالحاق یا محو یا اثبات یا سیاه کردن یا تقدیم یا تاخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی یا الصاق نوشتهای به نوشته دیگر یا بکار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن و نظایر اینها به قصد تقلب.
اثبات جعل از طرف شاکی باید با ارائه ادله کافی صورت پذیرد. پس از ارائه ادله، کارشناسان خط نگاری جعلی بودن یا نبودن سند را بررسی خواهند کرد.
به همین علت در معاملات ملکی، آگاهی افراد از اهمیت بسیاری برخوردار است. تحقیق در مورد بنگاه املاک و فروشنده، مطابقت دادن کلیه اسناد موجود و مدارک هویتی با یکدیگر، درخواست کد رهگیری و … از جمله روشهایی برای اطمینان حاصل کردن از صحیح بودن معامله میباشد.
وقتی به دفترخانه ای برای تنظیم سند مراجعه میکنیم، دفترخانه پس از بررسی، سند را در سامانه ثبت الکترونیک اسناد ثبت میکند.
پس از ثبت سند، این سامانه شناسه سند و رمز تصدیق به ما می دهد که مراجعه به سایت ثبت اسناد و املاک به نشانی WWW.SSAA.IR و تصدیق اصالت اسناد و اوراق دفاتر اسناد رسمی از قسمت خدمات الکترونیکی میتوان از صحیح بودن سند اطمینان حاصل کرد.